Kristillisen tuokion aineistoa hoivakotivierailuihin

17.9.2024

Teija Väinölä on kehittänyt kristillisen tuokion menetelmän ikääntyneiden parissa tehtävään työhön.

-          Tarkoitus on tuoda aktiviteettia eteenkin hoivakoteihin sekä parantaa ikääntyneiden hengellistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä, Väinölä kuvailee.

Tuokio pitää sisällään keskustelun kuvakorttien aiheista, aiheisiin liittyvien Raamatun tekstien lukemisen ja hengellisten laulujen laulamisen.

Väinölä toivoo, että aineisto tulisi mahdollisimman laajaan käyttöön. Esimerkiksi KRELLIn hoivakodeissa vierailevat ryhmät voivat käyttää aineistoa vapaasti.

-          Toiveenani olisi, että tuokioita pidettäisiin ympäri Suomen hoivakodeissa ja muissa ikääntyneiden kokoontumisissa. Tarvitaan kaikkien mahdollisten tahojen apua, jotta potentiaaliset tuokioiden pitäjät tulevat tietoisiksi tällaisen materiaalin olemassaolosta. Iloitsen, jos Kristilliset Eläkeläiset voisivat olla mukana tässä tärkeässä työssä, Väinölä kertoo.

Kristillisen tuokion aineisto on vapaasti ladattavissa ja käytettävissä Raamatunlukijain Liiton sivulta https://rll.fi/hoivakotien-raamatunlukijoille/ ja Vahvikkeen sivulta https://vahvike.fi/muistelu/muisteluhetket/. Painatettuja materiaaleja voi tilata Teija Väinölältä hintaan 30 € + postikulut. Materiaali sisältää 40 kuvaa, Raamatun tekstit -vihko, 8 lauluvihkoa ja ohje tuokioiden pitämiseksi. Tiedustelut: Teija Väinölä, teija.vainola@gmail.com

Aineisto on osa Teija Väinölän sosionomi AMK opinnäytetyötä. Voit tutustua opinnäytetyöhön kokonaisuudessaan sivulta https://www.theseus.fi/handle/10024/852074

Kuvat: Teija Väinölä

Nainen seisoo roll upin vieressä kortteja käsissään